apartmaji, sobe, prenočišča Poreč
apartmaji poreč.. Refresh for more!

Poreč

Poreč je največje turistično središče Istre. Leži med Limskim zalivom na jugu in dolino Mirne na severu. Poreč je odličen primer romanske arhitekture. V Poreču so se ohranile številne lepe beneške palače. V celoti se je ohranil tudi pravkotni sistem ulic v starem mestnem jedru.

Največji sijaj je Poreč dosegel med vladanjem bizantinskega cesarja Justijana. Iz tega obdobja je ohranjena bazilika, ki nikogar ne bo pustila ravnodušnega. Baziliko so zgradil v sredini VI. stoletja, v času škofa Evfrazija. Bizantinski slog in mozaiki naredijo baziliko za eno izmed najlepših primerov ohranjene bizantinske umetnosti na svetu! Celoten kompleks je uvršečen na seznam svetovne kulturne dediščine UNESCO.

Iz obdobja srednjega veka si je vredno ogledati romansko hišo z zanimivim lesenim balkonom ter gotski Peterokotni stolp, nekdanja mestna vrata.

Poreč je priljubljena destinacija za vse poklicne in rekreativne športnike iz vse Evrope. Kako tudi ne, ko pa Poreč ponuja dobro infrastrukturo za športne aktivnosti, lepo naravo, številne kampe, apartmaje, počitniška naselja in hotele vseh kategorij.

Bogato kulturno in kulinarično ponudbo boste našli tudi v okoliških vaseh. Posebej velja omeniti avtohtone istrske konobe, ki vas bodo razvajale z lokalnimi in mediteranskimi specialitetami.